dilluns, de setembre 01, 2008

Manada en el Bosque 2008

El cap de setmana 19-21 de setembre tornarem a tenir un altre curs intensiu de formació per a caps d'estol de llobatons: "la Manada en el Bosque". Però aquesta ocasió tindrà lloc a La Farga de Bebié (Sant Quirze de Basora), molt més a prop. El formador serà Pablo Valencia, que és un Akela molt experimentat i autor de la monumental enciclopèdia de jocs "Cazadores del Seeonee".

El pla del curs i horari serà equivalent al de l'any passat, que podeu veure al post corresponent: http://bloc.escoltisme.eu/2007/09/la-manada-en-el-bosque.html, d'on copio algunes coses tot seguit. Arribada a La Farga i muntatge de tendes: divendres 19 a les 19:00. Tornada: diumenge després de dinar.

Programa:
  1. Viernes por la tarde: Viaje, toma de contacto, instalación, juegos de presentación.
  2. Sábado por la mañana: Pedagogía del lobatismo: Los cinco fines, Consejo de la Roca (cómo hacerlo y por qué), papel de Akela y los viejos lobos en la manada, Ley, Máximas de Baloo, promesa y seisenas (sentido, funcionamiento, diferencia con patrullas)
  3. Sábado por la tarde: Psicología del lobato: Castigos y regañinas (sentido, cómo y cuándo), seguridad emocional del lobato (mamitis, hacerse pis en el saco, normas de conducta, disciplina y normas), problemas que nos podemos encontrar (niños pegones, hiperactivos, la mentira en los niños, los estereotipos)
  4. Domingo por la mañana: Funcionamiento de la manada y trucos: Juegos, tiempos muertos, relación con padres, programación de la ronda, pequeños trucos para triunfar con los lobatos. Ruegos y preguntas.

Aquest curset és una magnífica ocasió per conèixer l'escoltisme, especialment indicada per aquells joves que estiguin valorant la possibilitat d'entrar en el joc. També és interessant per a caps d'agrupament i consellers religiosos, als qui convé conèixer la pedagogia de la branca groga, i fins i tot per papàs (allò de "què feu amb els nens"?)...

Queda oberta la inscripció! Bona cacera,

--
Pedro Judez
Guies i Scouts d'Europa Catalunya
www.escoltisme.eu