dimecres, de novembre 01, 2006

Curs de Llopada 6-10 desembre 2006

Amics, us comunico que la Asociación Española de Guías y Scouts de Europa ha organitzat per al pont de la Immaculada un Curs de Llopada, dirigit a joves adults que vulguin ser Akelas, és a dir monitors de llobatons i daines (nens i nenes de 8-12 anys).

És també una magnífica oportunitat pels joves que volen conèixer l'escoltisme però no han pogut assistir encara a cap activitat. Si no has pogut venir a Vézelay (ja us explicarem, finalment hi anàrem quatre i hem tornat molt engrescats), aquesta és la teva oportunitat!

El curs tindrà lloc a Toledo, i el format serà el d'un campament (com era d'esperar...). Més endavant us donarem les coordenades exactes. Els nois i les noies acamparan per separat (excepte matrimonis), les classes i activitats i jocs seran comuns. Els que estigueu interessats, reserveu-vos les dates: de dimecres 6 a diumenge 10 de desembre, i aviseu-nos per organitzar el viatge.

Aquest curs és un requisit indispensable per a poder fer-se càrrec de la secció de Llobatons o Daines d'un Agrupament. Com sabeu, Scouts d'Europa no permet que una persona sense la formació adequada sigui Akela.

D'altra banda, és un curs molt divertit, ja que s'han d'aprendre tots els jocs que després s'han d'ensenyar als nens... Una bona preparació serà llegir abans el Libro de las Tierras Vírgenes, de Rudyard Kipling. Podeu trobar-lo en pdf i doc a librodot.com. No confondre amb el Libro de la Selva ni amb la homònima pel.lícula de Walt Disney, simplificació molt pobre. I ací teniu una informació molt completa sobre la pedagogia de la Llopada .
--
Pedro