dilluns, de juny 19, 2006

Camino de Santiago scout

Alguns tenim la il.lusió de fer un tram del Camino de Santiago aquest estiu, segons l'estil de Scouts d'Europa. Que vol dir: caminant, entre 5 i 7 dies, dormint en tenda de campanya o vivac, sense cotxe de suport.

El trajecte acabaria a Lourdes. Un pla possible seria començar a Sant Bertrand de Cominges, ja que aquest és un tram típic (el G5) de Scouts d'Europa, una variant scout de la Via Tolosana. Té l'avantatge que està a prop de Barcelona i Girona, acaba en un santuari, el clima no serà tan torrant, i pot apuntar-se algun rover de Tolosa o Montpeller.

Dates: segona o tercera setmana d'agost de 2006. Per exemple, començant el 10 i tornant a casa entre el 15 i el 17. Podem retardar la data de començament fins el 17 d'agost, si alguns que teniu la il.lusió de venir no podeu començar el 10.

Participants: joves nois i noies de més de 18 anys o adolescents acompanyats d'algun progenitor, matrimonis, nuvis, capellans, caps o consiliaris d'algun agrupament escolta, ex-caps nostàlgics.., en general qualsevol persona o parella interessada a conèixer i viure l'escoltisme europeu. No hi ha límit d'edat cap amunt.

Muntem nosaltres aquesta peregrinació perquè la Asociación Española de Guias y Scouts de Europa no l'organitza aquest any (toca descans institucional). Així que fàcilment se'ns apuntara algun rover amb experiència, que ens ajudaria a fer les coses amb l'estil scout, com a l'inoblidable ruta que acabem de fer a la Mare de Déu del Mont.

Quan em digueu si us interessa i la forquilla de dates que teniu disponible, ho acabem de perfilar, invitem als de fora, fem els equips i encàrrecs, etc. Sempre a punt,

Pedro Judez

********

Sobre el Camino de Santiago i el sentit que té dintre de l'escoltisme europeu, veieu aquesta web de la branca ruta de l'associació francesa.  El "Cuaderno del Piloto Scout" (un Piloto/Guia Gran és un scout/guia de més de 16 anys, que es prepara per a ser Rover) diu el següent:

"El camino de Santiago es la cumbre del año piloto, se vive durante una o dos semanas por un tramo de los caminos de Santiago, generalmente en verano. Es la escuela de estilo de los Rovers: una peregrinación por las huellas todavía visibles de los que construyeron la Europa cristiana.

Esto se lleva a cabo desde que el tramo a recorrer ha sido elegido, con la ayuda de libros, mapas, documentos, etc. Sobre el terreno, en equipo, cada día de Ruta se rellena el "Plan de Marcha": es decir, se anota en un cuaderno el itinerario detallado, las posibilidades de abastecimiento, todos los signos de Dios y de los hombres que se pueden observar y descubrir a lo largo de la Ruta: iglesias, obras de arte, geografía, toponimia, naturaleza, personas conocidas, servicios prestados, trajes típicos, leyendas, canciones, platos, etc... Se le ilustra con dibujos y fotos hechas.

El último tramo (de Cebreros a Santiago) se recorre cada 3 años, con una "llegada solemne" a Santiago de los Rovers que hayan recorrido al menos otros dos tramos antes."