dimecres, de maig 24, 2006

Ruta i punt de trobada de dissabte

El recorregut que tenim previst de fer dissabte 27 de maig és el següent:

8:00 Laudes i Missa
8:45 Esmorzar
9:30 Sortir de Fontcoberta cap a Maià de Montcal (en cotxe)
10:00 Començar a caminar des de l'església de Maià de Montcal.

Diu en Joan Morales, el nostre guia:  
    "Sortiríem de l'església de Maià de Montcal [altitud 180 m]. Fent una mica de volta, passaríem per Can Noguer de Sagaró i Can Posada. (2 h 30 min). Després aniríem fins a Can Oliveres i emprendríem la pujada cap a la Mare de Déu del Mont (camí de Roca Pastora). Un cop arribats a la carretera, retrocediríem cap avall fins arribar a Can Falgars, des d'allí surt una ruta per arribar al santuari, és a la zona del bac, més fresca. Al cap de poc hi ha uns plans on podríem acampar. [750 m]

Al dia següent, continuant pel camí arribaríem a Mare de Déu del Mont [1.100 m]. Després tornaríem per Sous, baixaríem fins a Can Oliveres [420 m] i allà tindríem els cotxes per a retornar a casa.

Si veiem que és massa llarg, podríem acampar prop del monestir de Sous."

Podeu seguir aquest recorregut al plànol Alta Garrotxa de l'Alpina, o al servidor de plànols de l'Institut Cartogràfic de Catalunya , buscant "El Mont (Albanyà)".

Preneu nota especialment els que vindreu dissabte: si no arribeu a l'hora a Fontcoberta, aneu directament a Maià de Montcal. Els que vindreu només al foc de camp de dissabte podreu accedir per carretera fins a la zona de les tendes, per la carretera de Cabanelles al Santuari de la Mare de Déu del Mont.

Sempre a punt!,
--
Pedro